Omgeving

Hoeve Harles 15 ligt in het gehucht Harles, dat op loopafstand ligt van het gezellige ‘Bergdorpje’ Vijlen en van het mooie gehucht Holset. In Vijlen vind je verschillende restaurants, een bakker en een buurtwinkel.

Sportief
De hoeve ligt direct aan diverse wandel- en fietsroutes; door het heuvelland, als je graag wat bergjes meepakt; In het bos als je lekker in de schaduw wilt lopen op een warme dag; En vlakkere routes, richting Duitsland bijvoorbeeld, zijn ook goed mogelijk.

Heb je trouwens al eens gehoord van de Dutch Mountain trail? 100 km wandelroute door heuvelachtig Limburg. Onze vakantiewoning ligt aan deze route. Net zoals de wijnroute die afgelopen jaar nieuw is uitgezet door Visit Zuid Limburg.

En natuurlijk zijn er veel sportieve evenementen zoals de Amstel Gold Race en Limburgs Mooiste, die allemaal in de buurt starten.

Dorpjes en steden
Op een paar km afstand liggen Gulpen en Vaals. Met gezellige winkels en horecagelegenheden. Met in Gulpen oa het proeflokaal van de Gulpener Bierbrouwerij. En vanuit Vaals klim je zo met fiets, auto of te voet naar het drielandenpunt.

Ook vlakbij liggen de idyllische en typisch Limburgse dorpjes als Mechelen, Epen en Slenaken. Het bekende Valkenburg ligt 18 km bij ons vandaan. En net over de grens Monchau in Duitsland (Eifel) of Aubel in België.

In steden als Aken, Keulen, Maastricht en Luik ben je al binnen het uur of sneller. Daar kun je volop genieten van musea, een uitgebreid winkelaanbod en alles wat het Bourgondische leven te bieden heeft in de grensstreek Nederland – Duitsland –  België.

Uitzicht op Vijlener bos